Историческа нощ в ММА-боевете! Големият Даниел Кормие пренаписа историята на UFC-230, след като победи зловещия си съперник Дерик Люис с нокаут в зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк. 

По този начин той вече има защита на титлите си в две категории - три защити в лека-тежка категория и една в при най-тежките. Досега двоен шампион беше и Конър МакГрегър, но той не защити поясите си в лека категория и перо. 

Люис беше втори в ранглистата на претендентите в най-зрелищната дивизия, но в нито един момент от мача не можа да се опълчи на съперника си и съвсем логично беше повален със събмишън и просто нямаше достатъчно съпротивителни сили. 

Кормие действаше експресно и от самото начало наложи надмощие, като в крайна сметка стигна до победата 134 секунди след началото на втория рунд. Преди това Люис на два пъти се измъкваше от лапите му. 

Така шампионът продължава серията си от победи, като вече има 12, а само Фьодир Емеляненко е с 16. 

"Това е историческо, бейби! Видяхте как се пренаписва историята, дечица! Даниел Кормие - един от най-великите ММА-бойци в действие, това видяхте сега", заяви с огромна доза самочувствие победителят на октагона веднага след мача.