Украинският промоутър Олександър Красюк, който представлява интересите на абсолютния световен шампион в полутежка категория Олександър Усик (15-0, 11 КО) заяви, че очакваният с нетърпение мач между неговия клиент и британеца Тони Белю (30-2-1, 20 КО) ще се проведе на 10-ти или 17-ти ноември тази година във Великобритания.

"И двамата боксьори искат този двубой. След срещата с Мурат Гасиев, Олександър веднага предизвика Тони Белю, който не се е боксирал в полутежка категория от няколко години, но за него мач с Усик е ново предизвикателство", заяви Красюк.

"Еди Хърн се свърза с мен доста бързо и преговорите за сега вървят доста добре. Срещата ще се проведе в полутежка категория и ще бъде във Великобритания. Датата? Двубоят ще се случи на 10-ти или 17-ти ноември. Ако първата защита на Олександър Усик бъде успешна, следващия си двубой той ще проведе в тежка категория", добави Красюк.

Олександър Усик (15-0, 11 КО) стана абсолютен световен шампион в последната си среща, когато на 21-ви юли насред Москва победи чрез съдийско решение руснака Мурат Гасиев, който държеше титлите на WBA и IBF.

Преди това украинецът беше спечели титлите на WBO и WBC съответно след победи над поляка Кжищов Гловачки и латвиеца Майрис Бриедис.

Тони Белю (30-2-1, 20 КО) пък нашумя в света на бокса най-вече в последните си два мача, в които победи чрез технически нокаут бившия шампион в полутежка и тежка категория Дейвид Хей.

Преди това Белю има спечелена основна титла в полутежка категория, когато през май 2016-та година нокаутира конгоанеца Илунга Макабу, за да отнеме от ръцете му титлата на WBC.