Шампионът в тежка категория на WBO Джоузеф Паркър и неговият промоутър Дейвид Хигинс искат повече от всичко да си уредят среща с шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа в началото на следващата година. Има един проблем обаче, финансовата страна на нещата. Хигинс заяви, че той и неговият клиент няма да приемат остатъците от големия пай, тъй като в интернет пространството се появиха слухове, че приходите от срещата ще бъдат разделени 80:20 в полза на Джошуа.

"Джошуа е приятен - затова ще направя предложение. Ще подкрепя и ще промотирам битката навсякъде по света и Джошуа ще получи 60% от приходите, които тази среща генерира", заяви той.

"Отправната точка бе 50:50, но като признак на уважение бихме отстъпили малко. Заявявам обаче, че в никакъв случай няма да се задоволим с някакви остатъци, това е обида. В момента преговаряме. Трябва да бъдем справедливи и разумни. Ако те ни третират като редовни претенденти, това ни смъква цената. Ние не продаваме колана на Паркър. Ние отиваме, за да вземем коланите на Джошуа и трябва да ни бъде платено за отделеното време", добави Хигинс.

"Абсолютен световен шампион не е имало от времето на Ленъкс Люис и ако Джошуа се бие с Паркър, това ще бъде стъпка в тази посока. Така че това не е редовна доброволна защита за Джошуа", завърши Хигинс.