Не мина много време, откакто Би Джей Флорес (34-3-1, 21 КО) призова за битка с бившия световен шампион в тежка категория Александър Поветкин (32-1, 23 КО). Ако нещо се обърка, неговото желание може да стане реалност.

Миналата седмица бе съобщено, че е постигната договорка за битка между топ-претендента на WBC в тежка категория Кристиан Хамер (22-4, 12 КО) и бившия шампион в дивизията Александър Поветкин. Договорите за битката са подписани и тя трябва да се проведе на 15 декември в Екатеринбург, Русия.

Но ако нещо се обърка около битката, организаторите ще осигурят Флорес като алтернативен съперник.

"Ще говорим с Флорес, ще обявим името на резервния опонент, веднага щом сключим договор с него", заяви промоутърът Алексей Титов, обяснявайки, че това решение се прави в случай, че Хамер се оттегли от битката.

Флорес, който наскоро премина в тежка категория, спечели последните си две срещи, след като загуби от Тони Белю през октомври 2016 година.

2016 година бе най-лошата в кариерата на Поветкин. Боксьорът на два пъти бе уличен в употребата на забранени вещества, а с това видя и как възможностите пред него се разпадат. Първо, планираната среща с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър пропадна по-малко от две седмици преди битката. След това той трябваше да се изправи срещу Бърмейн Стивърн в елиминационна битка, която също пропадна и то в деня на самата среща. Да обобщим всичко в едно изречение - Поветкин няма право на повече грешки!