След седмици наред в търсене, бившият световен шампион Александър Поветкин (32-1, 23 КО) най-накрая си осигури резервен опонент - в случай че неговият основен противник Кристиан Хамер (22-4, 12 КО) се оттегли от тяхната битка по някаква причина.

Екипът на Поветкин се надяваше да осигурят Би Джей Флорес (34-3-1, 21 КО) като резервен вариант, но американецът нямаше интерес да влиза в срещата като резервна опция. Не така стоят нещата с японеца Киотару Фуджимото, който е готов да заеме мястото на Хамер в битка, която бе определена от WBO като елиминационна и победителят ще има пълното право да предизвика шампиона на организацията Джоузеф Паркър.

"Киотару Фуджимото влиза като резервен вариант на Кристина Хамер", заяви организаторът на срещата Алексей Титов.

2016-та година бе най-лошата в кариерата на Поветкин, след като той беше хванат два пъти с положителна допинг проба. Първата такава дойде през май, когато той беше само на няколко дни от битка с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър. След това през декември той даде нова положителна допинг проба в деня на срещата му с Бърмейн Стивърн, която трябваше да бъде елиминационна отново за титлата на WBC.

Сега се надяваме, че всичко това е зад гърба на Поветкин и той отново ще бъде в състояние да се върне сред най-добрите боксьор на света в тежка категория.