Официално стана ясно, че в края на годината ще има още един супер боксов сблъсък - този между световния шампион в тежка категория на WBC Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри. Зрелището ще бъде на 1 декември /събота/ като очакванията са да бъде в САЩ, но това ще бъде обявено следващата седмица.

И двамата вече са подписали своите договори. "Двамата най-добри в тежка категория един срещу друг, най-добрият среща най-добрия, даваме на хората това, което искат", заяви Уайлдър в социалните медии.

През август бившият световен шампион Фюри победи по точки Франческо Пианета във втория си мач след завръщането на ринга.

"Знам, че имаш тежък удар, знам, че си непобеден, знам, че имаш голяма уста и знам, че искаш да победиш, но не го желаеш колкото аз", сподели Фюри във видео до Уайлдър.

"Не можеш да ме победиш, ще надделея с воля докато се предадеш и това е обещание. Тази брадичка няма да ходи никъде, тя ще абсорбира цялата сила и ще я детонирам."

Уайлдър е шампион на WBC от януари 2015, а нито един от двамата не е победен до момента. Фюри има 27 успеха, а Уайлдър 40, от които 39 с нокаут.

Тази вечер пък е друго голямо шоу - Антъни Джошуа срещу Александър Поветкин, които ще се срещнат на "Уембли" в сблъсък, който ще се излъчва по DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.