Още две загуби бяха отчетени за български боксьори в третия състезателен ден на международния боксов турнир "Странджа" в столичната зала "София". Петър Драганов и Благой Найденов загубиха своите срещи.

Драганов отстъпи драматично в оспорван сблъсък с 2:3 съдийски гласа (29-28, 29-28, 28-29, 28-29, 28-29) на коравия поляк Филип Вахала в категория до 69 кг. Той бе единственият ни представител в дивизията, като още не е част от националния отбор.

В първия рунд за недостатък на Драганов може да се отчете фактът, че често биваше изтласкан назад към въжетата от съперника си и треньорският щаб постоянно му подвикваше да стъпва напред. Във втория рунд той повече вкарваше в употреба дясната си ръка, а агресивният му съперник с комбинации успя да го натика в ъгъла. Драганов с недоволство трябваше да изтърпи отброяване от рефера на ринга в края на втората част, но преди да свърши рунда успя да пласира добър десен прав и дясно кроше в целта. В последните три минути Драганов започна агресивно с чудесно ляво кроше и десен прав, което зарадва подкрепящата го агитка на трибуните. Последваха още две добри десни крошета, но явно това не се оказа достатъчно за съдиите, които отсъдиха победа с 3-2 гласа за поляка.

Благой Найденов отпадна преди четвъртфиналите в столичната зала "София". Найденов отстъпи с 1:4 съдийски гласа (28-27, 27-28, 27-28, 27-28, 27-28) на представителя на Швеция Лиридон Нуха във втория си двубой в турнира.

За съжаление, всички съдии бяха отсъдили първия рунд в полза на Найденов, но след това само този от Узбекистан бе дал втория на българина, като за третия всички единодушно са определили за по-добър Нуха. И двамата боксьори получиха по една наказателна точка за нечиста игра, а в крайна сметка пасивността на Найденов му коства крайния успех. 

В първия рунд и двамата не бяха особено активни, но Благой се движеше по-добре и поне контролираше разположението на ринга, само че тактиката му на изчакване не се материализира в следващите минути. Той опита прекалено малко удари и всъщност записа доста по-малко такива в третия рунд, когато Нуха се отчете с няколко леви и десни крошета в целта. В крайна сметка Найденов не бе направил достатъчно, за да убеди съдиите в представянето си и трябваше да приеме поражението.

Юбилейното 70-о издание на най-стария международен турнир "Странджа" се провежда между 14 и 19 февруари в столичната зала "София". Над 190-има боксьори и 100 боксьорки от 39 държави на пет континента се включиха в престижната надпревара, като България е представена от 19-има мъже и 12 жени.