Мани Пакиао заяви, че легендарният треньор по бокс Фреди Роуч никога не е напускал неговия тим и дори подготвя филипинския боксьор за мача му в началото на следващата година. Пакиао тренира в Манила за двубоя си с Ейдриън Броунър на 19 януари в Лас Вегас – мач, който може да предшества евентуален сблъсък с непобедения на ринга Флойд Мейуедър. Пакиао и Роуч прекратиха своите професионални взаимоотношения след загубата на филипинеца от Джеф Хорн през 2017 година.

,,Казвам на хората дори в САЩ, че Фреди никога не е напускал тим Пакиао“, заяви 39-годишният боксьор пред журналисти. ,,Той е все още част от моите тренировки“, добави той. Пакиао е единственият боксьор, който е печелил световни титли в осем различни боксови категории, възроди своята кариера след успех над аржентинеца Лукас Матис през юли в Куала Лумпур. Само половин година по-късно той се изправя срещу 29-годишния американец Броунър за първия си мач в САЩ от 2016 година насам.

,,Вече съм много развълнуван и нетърпелив. След повече от две години аз отново ще се бия във Вегас. Според информациите в медиите, това може да е сблъсъкът преди реванша между Пакиао и Мейуедър. Двамата се биха в „Мача на века“ през 2015 година, когато американецът спечели по точки. Непобеденият на ринга Мейуедър сподели през септември, че е готов за мач срещу филипинеца, но оттогава насам няма конкретна информация за реванш между двамата.

Миналата седмица 39-годишният Пакиао заяви пред журналисти, че двамата с Мейуедър са обсъдили още един мач помежду си, но това би могло да се случи след битката с Броунър. ,,Мога да се бия с всеки. Не подбирам опонентите си на ринга, просто излизам и се бия“, завърши Пакиао.