Главният изпълнителен директор на Golden Boy Promotions Оскар де ла Оя, който промотира мексиканската суперзвезда Канело Алварес, се чувства уверен, че неговият боксьор ще нокаутира шампиона на IBF, IBO, WBA и WBC Генади Головкин в предстоящата им среща реванш на 5-ти май в "Ти-Мобайл Арена" в Лас Вегас.

Де ла Оя очевидно е много доволен от факта, че неговата компания успя да осъществи този реванш, като дори отбеляза, че никога не е имал възможност да отмъсти за първото си поражение в своята кариера, което дойде от ръцете на Фелкис Тринидат.

"Наистина бих искал реванш с Феликс Тринидад. Бих искал да го нокаутирам, но не винаги получаваме реваншите, които искаме, затова предстоящата среща между Канело и Головкин е специална. На 5май ще станете свидетели на страхотен двубой, в който вярвам, че Канело ще нокаутира опонента си", заяви Де ла Оя.

Канело (49-1-2, 34 KO) и Головкин (37-0-1, 33 КО) пък от своя страна все още са на мнение, че са спечелили първата среща, която се проведе през септември миналата година на същото място.

В крайна сметка един от най-вълнуващите двубои за изминалата година завърши чрез съдийско равенство, което спомогна за бързото организиране на среща реванш, тъй като и двамата атлети не бяха доволни от крайния изход.

При първата среща между двамата бяха закупени повече от 1 милион телевизионни пакета. Така бе достигната територия, която през последните 15 години е била покорявана от легенди като Флойд Мейуедър, Мани Пакиао и самият Оскар де ла Оя.