Преди няколко дни Христо Чапанов и Цветелин Гергинов обявиха чрез MMA.BG предизвикателството, което отправят към всички български ММА бойци, а именно: "Не е важно колко победи имаш, а срещу кого са."

Двамата ще направят професионална ММА галавечер в Ботевград през есента и в нея планират да поканят чужди състезатели, които не са с отрицателни статистики и които да предизвикат топ бойците и шампиони на България.

Вече са ясни и първите двама чужди състезатели, които ще стъпят в "Арена Ботевград". "Тези двама бойци искат да се изправят срещу най-добрите български ММА състезатели във техните категории, а именно 77 и 84 кг," споделиха за MMA.BG организаторите.

Вижте повече: Real Pain Challenge предизвиква истинските ММА бойци в България

Мариф Пираев

ММА боецът в категория до 77 кг. Мариф Пираев е със статистика 26-2-1 и идва от московския клуб "Крепост" в Русия. Прякорът му е "Пиранята" и в момента е в серия от 8 поредни победи.

Мариф може да играе и в категории до 75 кг. и 73 кг.

Асламбек Мусаев

Руският ММА състезател с прякор "Титанът" се бие в категория до 84 кг. Той идва от клуб "Ахмат" в Чечня и е със статистика 10-4, като в момента е в серия от 3 поредни победи.

Интересното и за двамата е, че са имали битки срещу българи.

Мариф има победа над Цветелин Гергинов в Premier Global Championship през декември миналата година със събмишън.

Асламбек има победа над Любомир Цинцев с технически нокаут в същото събитие.

"Надяваме се, че най-добрите наши бойци в категориите от 71 до 84 кг. ще заявят участие и ще защитят честта на България в клетката," каза Христо Чапанов. "Нека желаещите да играят срещу тези двама състезатели да се свържат с мен или Цветелин за договаряне на условията за участие!"