Украинецът Олександър Усик (14-0, 11 КО) не се притеснява от факта, че ще се боксира с руснака Мурат Газиев (26-0, 19 КО) в родината на опонента си.

Усик е убеден, че може да спечели срещата с Газиев, която ще бъде за всички значими титли в полутежка категория, а освен това е и финална от турнира на Световните боксови суперсерии (WBSS). 

Двубоят ще се проведе тази вечер на Олимпийския стадион в Москва и ще бъде излъчен директно в каналите на DIEMA SPORT 2 от 21:00 часа българско време.

"Няма значени от кой гради или от коя страна е моят опонент. Категорично не се притеснявам да се бия в Москва. За мен е нормално да се бия в чужбина", заяви Усик.

Усик проведе осем от първите си девет срещи в Украйна, а след това се би и в Полша, Съединените щати, Германия и Латвия. В последната си среща украинеца надделя над латвиеца Майрис Бриедис чрез единодушно решение в родния му град Рига на 27-ми януари.

В последната си среща пък Газиев победи кубинеца Юниер Дортикос чрез технически нокаут в 12-ия рунд на двубоят им в Сочи, Русия, на 3-ти февруари. Руснакът от своя страна не смята, че има предимство от факта, че ще се бие на родна земя.

"Не мисля, че има предимство в Русия, защото знам, че Усик има много фенове тук. Уважавам опонента си и не обръщам особено внимание от къде идва", заяви Газиев.