Украинецът Олександър Усик (14-0, 11 КО) и руснакът Мурат Гасиев (26-0, 19 КО) застанаха очи в очи преди финалната среща от турнира на Световните боксови суперсерии (WBSS), който ще се проведе тази събота в "Олимпийския спортен комплекс" в Москва.

Срещата ще можете да наблюдавате директно по DIEMA SPORT 2 от 21:00 часа българско време. Двубоят между давамата непобедени бойци в полутежка категория ще излъчи и абсолютния шампион в дивизията.

Олимпийският шампион от игрите в Лондон през 2012-та година, Александър Усик, започна своето участие в турнира на 9-ти септември миналата година с впечатляваща победа над бившия шампион Марко Хук чрез технически нокаут в 10-ия рунд на срещата им в Берлин, Германия.

В последвалата полуфинална среща украинецът се наложи над шампиона на WBC Майрис Бриедис с междинно съдийско решение в един истински екшън изпълнен с обрати и изненадващи изпълнения.

Мурат Гасиев пък, който е най- младият участник в турнира, се нуждаеше само от три рунда в четвъртфиналната среща, за да нокаутира бившия световен шампион Кжищоф Влодарчик чрез свиреп удар в тялото. В изключително интригуващ полуфинал в Сочи Гасиев нокаутира непобедения шампион на WBA Юниер Дортикос в заключителните секунди на 12-ия рунд.