Няма да има сбогуване с "Графа". Бившият шампион на Ultimate Fighting Championship (UFC) в средна категория Майкъл Биспинг окончателно обяви своето оттегляне от спорта. В собственото му предаване в You Tube "Believe You Me" той заяви, че няма какво повече да доказва, а също така намекна и за проблеми със зрението.

"Не си струва да продължавам. Какво повече мога да направя? Спечелих титлата и записах много победи. Постигнах всичко, което някога съм искал. Защо да продължавам да впрягам един мъртъв кон? Не искам да кажа, че съм такъв, но все пак, какъв е смисъла? Една врата се затваря, но друга се отваря. Трябва да се оттеглите навреме. Аз съм почти на 40, моето време настъпи", заяви Биспинг.

"Това беше дълъг път. Започнах през 2003-та година, което значи, че вече 15 години съм професионален боец, 12-13 само в UFC. Това не може да продължава вечно. Аз отдадох голяма част от живота си на бойните изкуства и очаквано сега имам физически проблеми. Имам проблеми със зрението. Това се случи след последната ми среща с Гастелум, но никога не съм говорил за това", добави британеца.

Биспинг се оттегля от света на смесените бойни изкуства с професионален рекорд от 30-9, държейки доста рекорди в историята на UFC, включително тези за най-много победи, най-много битки, най-много пласирани удари и най-много време прекарано в клетката.

Дългогодишен претендент, който за първите 12 години от своята кариера така и не успя да стигне до шанс да се бие за титлата, Биспинг пренаписа своята история в края на кариерата си, записвайки пет последователни победи над Си Би Долоуей, Талес Лейтес, Андерсън Силва, Люй Рокхолд и Дан Хендерсън. В последните две от тях "Графа" спечели титлата в средна категория и след това я защити, с което циментира своя шампионски статут завинаги.