Лос Анджелис ще бъде домакин на най-очакваната боксова среща в тежка категория между шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО) и бившия обединен шампион Тайсън Фюри (27-0, 19 КО). Двубоят между двамата непобедени гиганти ще се състои на 1-ви декември в най-популярната зала в града на ангелите - "Стейпълс Сентър".

Двубоят между двамата атлети ще противопостави суровата сила на Уайлдър срещу несравнимия размер и мобилност на Фюри. Единственият американски шампион в тежка категория от 2007-ма година насам - Уайлдър, има 39 нокаута от 40 професионални срещи, включително нокаути в седемте си защити на трофея. Фюри пък е бивш световен шампион на IBF, WBA и WBO, който не е побеждаван в 27 професионални двубоя и все още притежава титлата линеен шампион в тежка категория, тъй като никога не е губил коланите си на ринга.

Срещата между двама толкова класни боксьори в тежка категория ще бъде първата в САЩ от 2002-ра година насам, когато на ринга един срещи друг излязоха Ленъкс Люис и Майк Тайсън. В допълнение към физическите им размери - Уайлдър е 201 сантиметра, а Фюри 205 сантиметра, и двамата атлети са сред най-големите шоумени в бокса и притежават нужната харизма за тежка категория.

"Двубоят между Уайлдър и Фюри ще ни върне към славните дни на бокса в тежка категория. Това ще бъде напълно равностойна среща между двама огромни атлети и две завладяващи личности. Дионтей Уайлдър доказа, че е боксьорът с най-унищожителен удар в бокса. Тайсън Фюри пък представлява предизвикателство, различно от което и да било друго. Никой не знае какво ще се случи, когато тези два гиганта излязат на ринга. Точно това прави тази среща толкова очаквана", заяви Стивън Еспиноза, президент на Showtime.