Волкан Йоздемир все пак ще се бие за титлата на UFC в полутежка категория въпреки проблемите със закона, които имаше през последния месец.

От UFC обявиха вчера, че Даниел Кормие ще защитава титлата си срещу Йоздемир на събитието UFC 220, което ще се проведе на 20-ти януари в Бокстън. Преди време Кормие заяви публично, че Йоздемир ще бъде следващият му опонент, но не беше ясно как проблемите на швейцареца със закона биха повлияли на потенциалната битка между двамата.

Йоздемир беше арестуван във Флорида по-рано този месец заради нанесен побой над мъж на име Кевин Коен, причинявайки му сериозни телесни повреди. Претендентът в полутежка категория изпрати в безсъзнание Коен за цели 14 минути, след като му нанесе един единствен удар пред нощен бар в Броуърд. За това си поведение Йоздемир е изправен пред петгодишна ефективна присъда.

Йоздемир (15-1) е в серия от пет поредни победи, включително и в първите си три срещи за UFC. Швейцарецът спечели последните си две срещи за общо 70 секунди, нокаутирайки Миша Циркунов и Джими Мануа.

Кормие (19-1) първоначално загуби титлата си в полутежка категория от Джон Джоунс в UFC 214 през юли, но след това срещата беше определена като "несъстояла се", заради положителния допинг тест, който Джоунс бе дал преди началото на битката. 38-годишният Кормие спечели титлата за първи път колана през 2015-та година и има две успешни защити на него. Единственият човек, от който е успял да надделее над Кормие е именно Джоунс.

Битката между Кормие и Йоздемир най-вероятно ще бъде главна за събитието UFC 220, но това все още не е обявено официално.