През изминалия уикенд феновете на бокса нямаха голям избор от събития, които да наблюдават, но и малкото от тях без съмнение не разочароваха зрителите. Предлагаме ви резултатите от най-интересните двубои от галавечерите в САЩ, Мексико и Дания.

1. Глендейл, Аризона, САЩ:

В основния двубой за вечерта, донякъде изненадващо, пуерториканецът Хосе Педраза (25-1, 12 КО) детронира опитния световен шампион на WBO в лека категория Рей Белтран (35-8, 21 КО) от Мексико.

Педраза започна двубоя на високо темпо и събра погледите върху себе си, но натиска, който му упражни Белтран в течение на срещата започна да оказва влияние след шестия рунд. Педраза обаче не се поддаде и в единадесетия рунд успя да повали в нокдаун шампиона след ляв ъперкът в брадичката, но до нокаут не се стигна.

В крайна сметка Педраза спечели двубоя чрез единодушно съдийско решение - 117-110, 117-110 и 115-112. С този си успех пуерториканецът най- вероятно ще стане следващия опонент на шампиона в три теглови категории Васил Ломаченко (11-1, 9 KO).

В друг двубой от боксовата галавечер в Глендейл, Аризона, непобеденият световен шампион на WBO в категория супер-перо Айзък Догбо (20-0, 14 КО) нокаутира японеца Хиденори Отаке (31-3, 14 КО) още в първия рунд.

Догбо започна срещата предпазливо, но много бързо съумя да пласира мощно ляво кроше, което изпрати японеца в нокдаун. Отаке не успя да се възстанови на 100% и беше повален на земята за втори път. В този момент реферът се намеси и предотврати повече поражения за Отаке, давайки победата на Догбо чрез технически нокаут.

2. Мексико Сити, Мексико:

В основната среща за вечерта мексиканският боксьор в средна категория Рамон Алварес (27-6-3, 16 KO), който е брат на суперзвездата Канело Алварес, се наложи чрез единодушно съдийско решение над аржентинеца Николас Луке Паласиос (10-5, 1 КО).

Алварес съумя да повали Паласиос на два пъти в нокдаун още в третия рунд и бе на косъм от това да го нокаутира, но впоследствие мексиканецът забави темпото и предпазливо стигна до успеха чрез съдийско решение - 97-92, 96-93 и 98-91.

3. Щруер, Дания:

Колоритният датчанин в супер-полусредна категория Микел Нилсен (6-0, 3 КО) надделя трудно над опитния грузинец Николоз Гвиняшвили (19-13-4, 15 КО) чрез съдийско решение.

И двамата бойци получиха аркади още в първия рунд на срещата, Гвиняшвили на дясното око, а Нилсен в горната част на челото. Срещата между двамата беше изключително близка през цялото време и когато победата бе дадена на Нилсен след резултат 58-56, 59-55, 59-55, от лагера на грузинеца последваха гневни протести, които, разбира се, не промениха официалното решение.