На 7-ми април, в основната среща от събитието UFC 223, основният претендент в лека категория Хабиб Нурмагомедов (25-0) и временния шампион в дивизията Тони Фъргюсън (23-3) най-накрая ще премерят сили един срещу друг... да чукнем на дърво.

Преди тази среща феновете на спорта са тотално разделени, когато става въпрос за това кой ще бъде победител. Едните смятат, че Нурмагомедов ще запише 26-та победа от 26 срещи, но други са на мнение, че Фъргюсън притежава перфектния стил, за да надделее над привидно неудържимия руснак.

Не е изненадващо, разбира се, че и двамата бойци се чувстват уверени във своите възможности за успех. Всъщност, Нурмагомедов вярва, че ще завърши Фъргюсън преди последния гонг да удари.

"Ще му дам много мощно ляво кроше, след което той ще падне на земята и аз ще го задуша. Толкова е просто", заяви Нурмагомедов.

Тази дръзка прогноза на руснака бе последвана от бърз отговор от Фъргюсън.

"Просто ще ме задушиш, само това ли измисли? Имам готов план за задника ти", отвърна американеца.

Макар че разговорът между двамата продължи със закани и грозни реплики, Нурмагомедов и Фъргюсън показаха и респект към опонента си.

"Той е добър боец, много добър боец. Той е в серия от 10 поредни победи, но от UFC не му показват нужното уважение заради Конър Макгрегър, който все още е истинския шампион, а дори не се е бил в клетката от доста време. Фъргюсън в временния шампион, но това аз не го разбирам, той трябва да е истинския шампион", заяви Нурмагомедов.

И докато руснака похвали доста техническите умения на Фъргюсън, той не е толкова убеден в самия човек.

"Той е страхотен боец, но неговата личност...не го разбирам - той изглежда доста глупав", завърши Нурмагомедов.

Кой смятате, че ще спечели предстоящата среща за временната титла в лека категория между Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън?