Състезателите с най-колоритни прякори в България ще се съберат на ринга в Горна Оряховица за първото издание от веригата "Боксов сблъсък". Шоуто ще се проведе в събота в спортната зала "Никола Петров".

Началният час е 19.00. Организатори са местният боксов клуб и промоутърът Васко Василев, а двубоите ще бъдат под егидата на Професионалния боксов съюз.

С огромен интерес се очаква сблъсъкът между Йосиф Панов-Пепелянката и Адриан Алексиев-Бомбата. Мачът е в категория до 73 кг. Панов е възпитаник на плевенската школа. Той се готви под наставленията на Александър Владимиров. 22-годишният талант е в серия от осем поредни победи на профи ринга. Бомбата е представител на София и се закани, че няма да се даде лесно.

С огромен интерес се очакват и изявите на Таяр Мехмед-Султана. Бургазлията ще се бие в кат. до 83 кг с плевенчанина Цветозар Илиев. Султана е един от най-опитните професионалисти. Той има 41 мача зад гърба си, а неговият дебют е в същата година, когато и Кубрат Пулев започна своя поход - 2009-а.

Зрителите нямат търпение да видят агресивния Илиян Марков-Светкавицата. Той ще боксира с Данаил Стоянов-Марчиано. Мачът е в четири рунда от кат. до 71 кг.

Мощно дерби се очертава и при дебюта на европейския вицешампион за юноши от 2012-а Здравко Попов-Кофето. Той ще има за съперник столичанина Анатоли Любенов-Толето в среща от кат. до 68 кг.

Още един боец от Велико Търново - Константин Александров-Руснака ще се качи на ринга. Негов противник в кат. до 73,5 кг ще бъде Цветелин Владов-Жокера.

Татуираният биткаджия Сергей Стефанов-Даскала, е готов да преподаде няколко урока на Ангел Емилов-Геле. Те ще се бият в кат. до 71 кг.

Местните привърженици ще надуят тромбите за техния любимец Борислав Иванов-Яйцето. Той е готов да затвори устата на Иво Иванов-Дивака, който през последните няколко седмици отправи жестоки закани.

Общо 15 мача ще се проведат на галавечерта "Боксов сблъсък". Мерките за сигурност ще бъдат железни, за да не се допускат инциденти. Освен удвоена охрана ще има и представители на полицията, а камери ще следят за хулигански прояви по трибуните. Билетите са на цена 5 лв. и се продават в мрежата на "Ивентим". Всички деца до 10 г. ще влизат безплатно. /БГНЕС