Най-дългоочакваната среща при жените в света на смесените бойни изкуства и по-конкретно в Ultimate Fighting Championship (UFC) е вече факт. Шампионката в категория перо Крис Сайборг и шампионката в категория петел Аманда Нунес ще се изправят една срещу друга на събитието UFC 232, което ще се проведе на 29-ти декември в Лас Вегас, Невада

Двубоят между двете ще се проведе в категория перо и в него, разбира се, ще бъде заложена само титлата на Крис Сайборг.

Сайборг (20-1) се опита да убеди UFC и самата Нунес да проведат срещата през септември, оплаквайки се от дългия период без двубой, след като за последно защити титлата си през март срещи Яна Кунитская, но от организацията в крайна сметка решиха срещата да се проведе в последната бойна карта за годината.

Шампионката в категория перо е с професионален рекорд от 5-0 в октагона на UFC след победи над Лесли Смит, Лина Лансберг, Тони Евинджер, Холи Холм и Кунитская. Четири от тези победи дойдоха преждевременно, което не е изненада, тъй като бразилката има най-висок процент успехи чрез нокаут.

Нунес (16-4) за последно се би през май, спирайки американката Ракел Пенингтън в петия рунд, за да защити успешно титлата си в категория петел за трети път.

"Лъвицата", която не се е била в категория перо от 2011-та година, е в серия от седем поредни победи, след като надделя над имена като Шейна Баслер, Сара Макман, Валентина Шевченко (два пъти), Миша Тейт, Ронда Раузи и Пенингтън.