Според медиите в Съединените Американски Щати, проспериращата надежда в тежка категория Грейг Витале (6-0, 3 КО) ще прекара поне седем години зад решетките заради въоръжен грабеж през 2011-та година.

Тогава Витале и неговият брат влезли в магазин в Кингсвил, насочвайки оръжие към служител в обекта, преди да стрелят по касата и да избягат с пари и алкохол.

Това престъпление останало неразкрито в продължение на пет години, преди кадрите от камерата на магазина да бъдат разпространени през 2016-та година, което довело до залавянето им.

Съдията по делото Майкъл Краучър заяви, че престъплението е трудно да бъде разбрано, като се има в предвид уменията на Витале като професионален боксьор и неговият ръст.

"Трудно е да разберем защо този човек ще използва оръжие, за да ограби жена, който е наполовина на неговото тегло и два пъти по-стара от него. Дори още по-трудно е да разберем, че той е направил това за няколко долара и две бутилки Джим Бийм", заяви съдията.

Обирът е извършен през 2011-та година, а Витале се стъпи на професионалната боксова сцена през 2013-та година. Той постигна няколко впечатляващи победи и дори привлече вниманието на легендата Майк Тайсън. По някаква причина, обаче, Витале спря състезателната си кариера през 2014-та година, като още по-интересно е, че в същата година Тайсън предложи да наставлява 25-годишната боксова надежда.

Витале също така привлече и вниманието на промоутъра Грег Коен, който дори подписа договор с него. Коен в момента е промоутър на друг проспериращ боксьор в тежка категория - Джарел Милър (21-0-1, 18 КО).