Съпругата на Тайсън Фюри Парис е с голяма роля за излизането на боксьора от депресията и завръщането му на ринга. Едва сега тя разкри нещо, което дори е скрила от своя съпруг в името на възстановяването му и завръщането му на ринга.

Само часове преди първия мач на Фюри след дългото отсъствие, срещу Сефер Сефери през юни, 28-годишната му половинка е претърпяла внезапен аборт. Парис логично е искала да каже веднага на Фюри, но е знаела, че загубата може да доведе до още една такава, в битката на боксьора с депресията и мислите за самоубийство.

"Бях бременна в осмата седмица. Тогава в деня на мача знаех, че съм загубила нашето бебе. Не го споменах на Тайсън преди да отиде на ринга. След това веднага след мача му казах и на следващия ден отидохме до болницата, и те го потвърдиха."

Двойката вече има четири деца, а се оказва, че след тъгава много бързо на техните лица се е настанила усмивката, защото Парис отново е бременна!

"Пет седмици по-късно отново бях бременна и сега нашето ново бебе, момче, трябва да се появи през март. Продължихме да сме съкрушени от нашата загуба, но и много щастливи в същото време."

Парис Фюри

източник: instagram.com/parisfury1

Парис призна, че ѝ е било много трудон в периода, в която Фюри бе изпаднал в депресия. "Циганския крал" сам призна, че е прекарал две години в напиване и употреба на наркотици като сериозно е обмислял и самоубийство. Парис е била тази, която всекидневно е трябвало да се справя с това. И дори е била близо до отказване,

"Но тогава си помислих, 'отказвах ли се от някого, когото обичаш? Оставяш ли ги да се оправят сами и да се саморазрушат?' Тайсън никога не се отказа от мен и децата, и ние също не се отказахме от него. Бяхме заедно и минаваме през това заедно като отбор."

Парис споделя, че проблемите са започнали в момента на победата над Владимир Кличко през ноември 2015. 

"След това почти моментално той бе депресиран. Виждах на следващия ден, че нещо не е наред. Той не говореше както е сега, нормален и щастлив човек. Сякаш бе приключил. Бе завършил бокса и бе приключил. Казваше 'Никога няма да надмина това'. Желанието вече го нямаше. Появи се някой друг."

"Първоначално още празнувахме и излизахме заедно. После започна да излиза сам. Връщаше се и говореше 'Какъв е смисълът? Не значи нищо. Никой не го оценява.' Започна да казва, че е депресиран и 'Какъв е смисълът на живота.' Нищо не беше достатъчно. Дори не искаше да става от леглото, да отиде на разходка или да излезем като семейство. Никога не беше щастлив. В моментите, в които се прибираше късно, в 1, 2, 3, идваше вкъщи разстроен и депресиран, и още по-лошо, в сълзи. Беше в огромна депресия. Не виждаше смисъла на живота."

"Казвах го 'Имаш деца, за които да живееш. Имаш нас', а той отговаряше 'Но аз не искам да живея'. Стигна се до момент, в който аз, баща му и братята му си звъняхме един на друг и се питахме: 'Днес добре ли е?' Практически следяхме за самоубийство."

Парис Фюри

източник: instagram.com/parisfury1

Парис споделя, че не е знаела за употребата на наркотици. "Нямах идея по това време. Сега той съжалява. За всички останали не изглеждаше толкова зле. Той се криеше от външния свят и децата. За тях се усмихваше. Но аз го виждах и го чувах всекидневно. Бях там, когато той плачеше, крещеше и викаше."

Парис смята, че обратът е дошъл, след като миналия октомври Фюри е бил на секунди от това нарочно да катастрофира със своето Ферари в опит да се самоубие. "Той се върна вкъщи със сълзи и ми каза, че сериозно е мислил да се разбие с колата. Болеше ме за него, но не бях шокирана. Той беше много разстроен и плачеше, но оттам насетне всичко започна да се подобрява. Мисля, че стигна до момент, в който трябваше да направи избор."

Само дни по-късно, на Хелоуин, Фюри взел решението да спре пиенето и да се завърне на ринга. "Тази нощ той отиде да пие в костюм на скелер. Но се върна рано у дома към 22 часа и каза: 'Не искам да го правя повече. Не искам да излизам. Ходих в този бар и се чувствах като идиот. Тогава се качи горе, свали костюма и каза 'Няма да пия повече. Ще започна отново да се боксирам'. И го направи."

Това обаче не е било никак лесно, особено в началото. "За него бе много трудно да си върне формата. Първият път, в който излезе да бяга, се върна и каза: 'Не мога изобщо да тичам, едвам ходя.' Гледах как тренира и губи тегло. Невероятно е какво направи."

Малко след това Фюри намира и куража да потърси професионална помощ за проблемите си. "Те го изпратиха на консултации. Отиде сам, но после ми разказваше. Предписаха му антидепресанти, но той не ги взе никога. Важното беше да бъде диагностициран. Бих посъветвала всеки да направи същото."

Парис Фюри

източник: instagram.com/parisfury1

"Сега той говори за психическото здраве. Каза му: 'Ако мога да помогна на един човек, ще съм щастлив. Не искам никой да минава през това, през което минах аз.'"

Парис говори и за емоциите си по време на двубоя срещу Дионтей Уайлдър, в който мъжът ѝ на два пъти бе пращан в нокдаун. "Това беше най-ужасното преживяване. Виждала съм Тайсън да пада в няколко от предишните му двобои, но обикновено той веднага се изправяше. Това бе първият път, в който изглеждаше, че остава долу, но той победи отброяването. Отидох в съблекалнята и го прегърнах. Просто съм щастлива, че отново прави това, което прави. Върнах си съпруга."

Фюри с вдъхновяващо послание към хората с психични проблеми