От Великобритания долетя поредното потвърждение, че боксовата звезда в тежка категория  Антъни Джошуа и неговият отбор изобщо не слагат в сметките си двубой срещу Кубрат Пулев. Бари Хърн, президентът на „Мачруум Спорт”, заяви, че през април Ей Джей почти сигурно ще се изправи срещу победителя от предстоящия на 1-и декември голям двубой между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри.

През уикенда 28-годишният Джошуа защити своите титли във версиите WBA Super, WBA, IBF и WBO, като нокаутира Александър Поветкин в 7-ия рунд и удължи перфектната си серия до 22 победи в 22 мача (21 нокаута). Веднага след края на срещата неговият личен промоутър Еди Хърн заяви, че следващият бой на Ей Джей, който иска да обедини всички шампионски пояси в дивизията, ще се състои през април.

Сега Бари Хърн потвърди, че приоритетът си остава двубой с шампиона на WBC Уайлдър,  на когото предрече победа срещу Фюри през зимата. „Вече сме изпратили на Уайлдър подписан от наша страна контракт за мач на 13-и април. Ще се договорим с Уайлдър за мач тогава, ако той победи Тайсън Фюри. Ако не го направи, ще преразгледаме ситуацията, защото все пак трябва да правим бизнес”, каза Хърн пред Би Би Си.

„Тайсън Фюри няма да бъде в позиция за мач на 13 април, това е лично моето мнение. Ако пък се окаже обратното, с радост ще го видим.”

Промоутърът на Фюри – Франк Уорън на този етап отказа да обяви дали в договора за мача срещу Уайлдър е предвидена клауза за реванш. Бари Хърн обаче не се съмнява, че нещата стоят точно така. „Там трябва да е записана подобна клауза. Дионтей Уайлдър не би рискувал своята титла, като изключи възможност за реванш.”

„Знам, че Антъни Джошуа вече подреди своя списък с желания с кого да се бие след Поветкин, знам, че предпочита Уайлдър, но това не значи, че сделка може да бъде сключена. Защо? Все пак е въпрос на договаряне на условията. Ако Франк Уорън поиска налудничава сума, значи мач няма да има. Подялба 50/50 е невъзможна в мач срещу категоричния №1 в тежка категория. Всички могат да забравят за това”, добави Хърн.

Още по темата:

Има ли шанс за мач Джошуа-Пулев на "Уембли" догодина?

Феновете се скъсаха от смях с посочен от Джошуа

И да не иска, на Джошуа може да му се наложи да срещне Кобрата