Бившият дългогодишен крал в тежка категория Владимир Кличко е останал силно впечатлен от уменията на своя сънародник Олександър Усик след кратък спаринг с него и е обнадежден за преминаването му в тежка категория.

Според Кличко Усик разполага с отлична техника, но ще се нуждае от време, за да свикне с необходимите промени.

"Силно съм впечатлен от уменията на Александър Усик. Той освен това е и много млад. За изключително кратко време Олександър стана абсолютен шампион в полутежка категория. Всъщност ние проведохме спаринг преди три седмици. Той има чудесна техника. Беше ми много трудно, въпреки че все още съм във форма. Мисля, че той има шанс при най-тежките. Ще му отнеме известно време, за да се пренастрой. Това е като при прехода от аматьорския в професионалния бокс. Всичко е бокс, но техниката в полутежка и тежка категория е различна", заяви Кличко.

"Белю-Усик? Белю ще се срещне с много опитен, технически подготвен боксьор, който няма загуба и освен това е олимпийски и световен шампион. Мисля, че на Белю няма да му е никак лесно. Пожелавам на моя сънародник да продължи с победната серия. Но държа и да отбележа нещо, което феновете знаят. Белю е страхотен боксьор. Той знае как да поднесе изненада на ринга и да обърне всяка една среща. Този двубой ще бъде наистина вълнуващ за всеки един фен на спорта", завърши украинецът.

Срещата между Олександър Усик (15-0, 11 КО) и Тони Белю (30-2-1, 20 КО) ще се проведе на 10-ти ноември в Манчестър, Англия. При успех украинеца изрази своите намерения да преследва двубой с британската суперзвезда Антъни Джошуа (22-0, 21 КО).