Българският ММА боец Владислав Генов неведнъж е показвал решителния си характер на ринга. Столичният боен атлет има 12 професионални ММА двубоя, като 9 от тях приключват с успех.

Генов има участия в турнири като FFC, ACB, Twins, Max Fight, ISFA, SFC, а също е и активен състезател и треньор по граплинг и жиу-житцу.

Той никога не е бягал от предизвикателства и именно затова заедно с Владислав Кънчев са единствените български професионални бойци, които публично изявяваха желание да се включат в събитието Real Pain Challenge (RPC), организирано от Христо Чапанов и Цветелин Гергинов.

Припомняме ви, че RPC има за цел да извика сериозни опоненти от чужбина, предимно от руските републики, срещу които да се докажат българските топ бойци и шампиони.

Организаторите обявиха и първите двама гости и Влади Генов веднага се прицели в единия от тях - много по-опитния и опасен Мариф Приаев (26-2). Двубоят обаче бил отказан от самия Пираев, а Генов призова да не се слагат всички ММА бойци под общ знаменател.

"Публично заявявам, че съм готов за предизвикателството на Real Pain Challenge! Разговарях с господин Чапанов и мач с Мариф Пираев ми беше отказан, тъй като Пираев търси битка със състезатели с по-голяма статистика," сподели Влади за MMA.BG и добави:

"Уважавам решението на промоутъра и смятам че е важно да се знае, за да не се спекулира по темата и да се поставят всички състезатели под общ знаменател, аз съм боец и винаги съм приемал предизвикателствата. Очевидно за публиката е, че в последните години има бойци, които се бият с противници на много ниско ниво, за да трупат слава и статистика. Все пак има и истински бойци, заслужаващи уважение за труда си! ММА сцената в България е много малка и ако има предизвикателство към "Топ" бойците, спокойно може да се кажат конкретни имена, за да се избегнат бъдещи спекулации!"