Една много емоционална боксова вечер в Коста Меса, Калифорния завърши с две български победи. За пореден път Кубрат и Тервел Пулеви ни зарадваха с успехи на професионалния ринг като това се случи при първата изява на американска земя за Кубрат.

И двете български победи дойдоха доста трудно като Тервел едва за втори път в досегашните си 13 мача не успя да нокаутира съперника си, но все пак победи коравия американец Мич Уилямс по точки. Още по-драматично бе при Кубрат, който трябваше да се справя с тежка аркада и надъхан съперник в лицето на Богдан Дину, но в крайна сметка записа 27-ата си победа на профи ринга след нокаут в седмия рунд.

Всичко най-интересно след успеха:

Кобрата: Кръвта ме направи само по-хищен за успеха

Дину: Пулев ми вкара няколко мръсни удара отзад и така би

Кубрат пред DIEMA SPORT: Готов съм за световна титла

Излагация: В САЩ май не правят разлика между България и Румъния

Холивудска подкрепа за Кобрата сред хиляди българи

След гонга: Еуфория за Кубрат и поздрав от легенда

Драматичният и щастлив седми рунд за Кубрат

Кръв покри съдийските карти на Пулев-Дину, какъв е бил резултатът?

Как се разви всичко във вечерта от Калифорния преди, по време и след двубоите, вижте в нашата хронология на събитията:

8:30 Така слагаме край на следенето на живо. Разбира се, всичко ново около братя Пулеви в хода на деня очаквайте на GONG.BG.

8:25 Разкриха какви пари взеха Кубрат и Тервел в Коста Меса

8:15 Насладете се на голямото боксово шоу в пълния му запис

8:05 В Twitter се появи снимка на съдийските резултати от мача. Интересното е, че в две от съдийските карти резултатът е бил равен преди седмия рунд.

7:20 Да си припомним и целия решителен седми рунд на двубоя, донесъл крайния успех за Кобрата.

6:59 Кубрат пред DIEMA SPORT: Готов съм за световна титла

6:56 А преди началото на мача от телевизионния гигант ESPN се изложиха като объркаха знамената на България и Румъния. Дину бе представен с нашия флаг, а Кобрата с този на северните ни съседи...

6:52 Сред огромната българска агитка в "Хангара", Кубрат Пулев получи и VIP подкрепа в лицето на участващия в отличения с "Оскар" филм "Зелената книга" Димитър Маринов.

6:40 Ето и репортажът от мача за тези от вас, които не са успели да го видят на живо:

6:27 Еуфорията в "Хангара" бе невероятна:

6:25 Краят на мача от друга гледна точка:

6:15 Ето и какво казаха двамата на ринга веднага след мача:

Кубрат Пулев: Кръвта ме направи само по-хищен за успеха

Дину: Пулев ми вкара няколко мръсни удара отзад и затова би

6:10 Победа №27 в 28-ия мач на професионалния ринг за Кубрат. За него това е 14-а победа в нокаут.

Седми рунд: НОКАУТ И ПОБЕДА ЗА КУБРАТ ПУЛЕВ! Супер драма в този рунд, в който след 2:40 минути идва и победата за българина. Още в началото той притисна в ъгъла Дину, който падна в нокдаун. Времето обаче бе прекъснато, тъй като съдията видя удар зад главата на Дину в момента, в който румънецът бе паднал на земята. Появи се дори притеснение, че Кубрат може да бъде дисквалифициран, но важна бе преценката на съдията, че ударът е бил случаен. Нокдаунът влезе в сметката, както и наказателна точка за Пулев. След над две минути пауза мачът бе подновен, Пулев постигна втори нокдаун, а при третия вече двубоят приключи!

Шести рунд: Безспорно най-добрият рунд за Кубрат от началото на мача. ПЪлна доминация на българина, за когото и аркадата не е такъв проблем.

Пети рунд: В тези 3 минути Кубрат се справи по-добре и рундът по-скоро е за него. Дину обаче хитро продължава да цели аркадата, която наистина е огромна и създава притеснения на Кобрата.

А ето какво каза Кобрата преди началото на мача:

Четвърти рунд: Много тежък рунд за Кобрата. Дину се втурна в атаки и след две мощни десни крошета нанесе тежка аркада на Пулев, който доигра рунда облян в кръв. Румънецът продължи да доминира и едва в края Кубрат нанесе няколко удара.

Трети рунд: Първи рунд, който по-скоро отива в полза на Дину. Той започна с атаките от самото начало на частта и продължи да бъде по-активен почти до края.

Ето как Кубрат излезе на ринга:

Втори рунд: И той е за Пулев, макар че Дину показа малко повече в сравнение с първата част. Опитите му за кроше обаче изобщо не могат да притеснят Кубрат.

Първи рунд: Началото е добро, рунд, който определено е в полза на българина. Той направи няколко добри прави, а Дину изглежда респектиран от съперника, макар и да започна двубоя смело.

5:30 Начало на битката!

5:25 Кубрат Пулев вече е на ринга! Той излиза под звуците на "Another one bites the dust" на великаните от Queen.

5:20 Докато чакаме излизането на корта на Кубрат Пулев, особено за тези от вас, които сега се събуждат, можете да се насладите на пълен запис на мача на Тервел с Мич Уилямс:

5:16 Репортаж от успеха на Магдалено над Рамос:

5:05 За нас най-важното е, че след броени минути Кубрат Пулев ще излезе на ринга!

5:00 Победа на Магдалено с единодушно съдийско решение.

4:25 Преди Пулев и Дину да излязат на ринга зрителите ще видят и мач за овакантената американска титла в категория перо между Рико Рамос и Джеси Магдалено.

4:20 Кубрат Пулев и Богдан Дину са в залата и се подготвят за своя мач. На трибуните пък българската агитка е с мнозинство:

4:08 В друг много интересен двубой в Коста Меса Максим Дадашев запиша 13-а победа от също толкова мачове. Той записа 11-ия си нокаут в четвъртия рунд срещу Рики Сисмундо, въпреки че във втория бе изпратен в нокдаун.

4:03  Нека направим и обобщение на двата мача от галавечерта, които завършиха преди двубоя на Тервел Пулев:

Крис ван Хеерден победи Махонри Монтес със съдийско решение

Ерик де Леон нокаутира Хосе Луис Галегос.

3:48 Тервел: Много съм доволен, съперникът бе труден:

3:40 И репортажът от мача на Тервел с Мич Уилямс:

3:20 Подробности за успеха на Тервел: 13 от 13: Труден мач, но поредна победа за Тервел Пулев

ПОБЕДА №13 ЗА ТЕРВЕЛ ПУЛЕВ НА ПРОФИ РИНГА! С единодушно съдийско решение българинът печели по точки двубоя с Мич Уилямс. Реферите отсъдиха както следва: 59:54, 57:56, 58:55.

Шести рунд: Още един рунд на сметката на Пулев. За едва втори път съперникът на Тервел изкарва целия двубой без нокаут. Победата обаче трябва да бъде на сметката на българина!

Пети рунд: Безспорно рунд в полза на българина, който нанесе няколко чисти удара. За втори път в профи кариерата си Тервел ще играе шести рунд.

Четвърти рунд: Два удара при спряна игра накараха съдията да даде наказателна точка срещу Тервел. Това обаче го мотивира и след това българинът бе по-добрият на ринга.

Трети рунд: И тази част бе сравнително равностойна. В самото ѝ начало Уилямс успя да нанесе аркада под лявото око на Пулев. Американецът демонстрира и доста нечиста игра. В последните секунди обаче Пулев направи добри удари, които най-вероятно ще му донесат успеха в рунда.

Втори рунд: Доста по-добър рунд за Тервел, който започна да атакува по-смело. В последните 30 секунди българинът нанесе няколко добри серии от удари. Рундът е в негова полза.

Първи рунд: Доста равностойно начало на двубоя. Мич Уилямс демонстрира, че е много сериозен съперник като дори по-сериозните удари бяха за американеца с обратен гард.

2:35 Тервел Пулев вече е на ринга, след броени минути мачът му с Мич Уилямс ще започне! Той ще бъде в 6 рунда!

2:15 Кадри и от кантара преди галавечерта:

2:10 Какво каза Кобрата часове преди двубоя си: