Световният шампион по бокс в тежка категория във версиите WBA, IBF, WBO и IBO Антъни Джошуа може да срещне българина Кубрат Пулев през есента, след като носителят на шампионския колан на WBC Дионтей Уайлдър (САЩ) отказа мач с британеца през тази година, пише "Мирър".

Уайлдър реши да даде реванш на кубинеца Луис Ортис, когото нокаутира в десетия рунд на мача им през март 2018 година в Ню Йорк.

"Искам да информирам всички мои фенове, че подписахме договор за реванш с Луис Ортис, като датата и мястото ще бъдат уточнени в най-скоро време", написа американецът в социалните мрежи.

Ако Джошуа спечели срещу Анди Руис в събота в "Медисън Скуеър Гардън", той ще търси още един съперник до края на годината, а Пулев на този етап се очертава като основен вариант.

Българинът трябваше да се боксира с британеца през 2017 година, но се отказа заради контузия. Сега софиянецът е задължителен претендент за шампионската титла на IBF, след като надделя над Хюи Фюри пред родна публика в края на октомври.

Като алтернатива, Джошуа може да избере и реванш срещу сънародника си Дилиан Уайт, когото нокаутира в седмия рунд пред декември 2015 година в Лондон.

Уайт имаше оферта да се боксира с Джошуа на 13 април на "Уембли", но отхвърли предложението и през юли ще срещне колумбиеца Оскар Ривас.

Ако спечели, той може да все пак да се съгласи за нов мач срещу Джошуа в Кардиф през есента. /БТА

Комисията в Калифорния наказа Кубрат Пулев

Кубрат: Ако знаех какво ще последва, нямаше да докосна Суши