Датата 14 май се явява ключова за кариерата на Кубрат Пулев. Освен, че тогава ще има изслушване за лиценза си пред Спортната атлетическа комисия на щата Калифорния по казуса с целувката по устата на репортерката Джени Суши, той ще научи и дали ще претърпи служебна загуба в мача с Богдан Дину, когото победи на 24 март в Коста Меса с нокаут. 

В началото на седмицата от лагера на румънеца входираха официално жалбата си срещу резултата от двубоя. Днес обаче стана ясно и какви са исканията на щаба му. Първоначално се смяташе, че той ще претендира за преиграване на срещата, но всъщност мениджърът на Дину - Грег Коен, е поискал директно служебна загуба за Кобрата. 

Протестът е заведен именно пред Спортната атлетическа комисия на щата на Калифорния и тя ще даде решенията си по двата отделни казуса, касаещи Кобрата, в рамките на един ден. Засега от комисията са допуснали официално изслушване на претенциите на Коен. 

От щаба на румънеца се позовават в претенциите си на непозволен удар от страна на българина, който е довел до нокдаун на Дину, последван от още един забранен удар. Те цитират решението на арбитъра на ринга да даде 5 минути на Дину да се възстанови след тази поредица, след което мачът продължи. 

Тогава последваха нови два нокдауна от страна на Пулев, а всичко завърши с нокаут в негова полза. От щаба на съперника му твърдят, че и те са следствие на нечисти удари от негова страна. Затова Грег Коен иска задействането на чл. 4 CCR-368 от Официалните правила на Атлетическата комисия на щата Калифорния, според който резултатът от даден мач може да бъде променен служебно, ако за постигането му има използвани нерегламентирани методи.