Британският боксьор в тежка категрия Дилиън Уайт опитва да притисне Кубрат Пулев и по този начин по-бързо да се стигне до споразумение за мач. Битката ще определи задължителния претендент за титлата на IBF, която е притежание на Антъни Джошуа.

Анализатор: Уайт избра бой с Пулев, защото той е по-слаб

На 17 май трябваше да се състои търг и да има решение за двубоя, но двете страни поискаха отлагане. Така той ще се проведе на 24 май. Поради пренасрочването на търга Уайт си позволи да обвини Пулев, че нарочно протака.

"Пулев не иска да се бие. Мисля, че той се надява на това, което казах, а именно че ще се бия с Луис Ортис. Така той ще може да срещне Александър Димитренко в следващия си мач", каза Уайт пред "Sky Sports".

Отложиха решението за мача Пулев-Уайт

"Той просто ни губи времето. Аз съм за провеждането на този мач, той казва същото. Пулев обяви, че аз съм перфектният противник за него, но по някаква причина той и промоутърът му Кале Заурланд протакат. Мразя бокса в тежка категория, пълен е със страхливци! Търгът е този четвъртък, така че независимо от всичко в следващите няколко дни ще разберем какво става и дали Пулев е достатъчно мъж, за да се бие или не", допълни британският претендент.