Световният шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър даде интервю пред GQ и изказа мнение, че загубата на Антъни Джошуа от Анди Руис-младши няма да изхвърли британеца от голямата игра.

„Харесвам Джошуа. Той е добър боец. Но мнението ми е, че той се отказа в онази среща. Той се предаде. Търсеше начин да излезе, защото нямаше отговор за движението на Руис, а и нагласата му за мача бе изцяло грешна. Подцени двубоя и не успя да се справи с напрежението, породено от дебюта му в САЩ. Тук е Меката на бокса. Парите са тук. Това не е Англия.”, заяви Уайлдър.

33-годишният непобеден шампион сподели убеждението си, че доскорошният хегемон на тежката категория може да възроди кариерата си, въпреки шокиращата загуба от Руис на 1 юни.

„Все пак това не означава, че е приключил с бокса. Една загуба не означава нищо. Хората си мислят, че допуснеш ли едно поражение, то няма бъдеще за теб. Но нещата не стоят по този начин”.

Уайлдър сподели, че за него е по-важно да остане в историята на бокса не като непобеден, а като абсолютен шампион.

„Да, аз съм непобеден, но не разчитам на това. Най-важното е как и дали ще се изправиш след като си паднал. Да си на върха е лесно. Някои почват да си избират опонентите, бият се веднъж годишно. За мен е по-важно, че съм защитил 9 пъти колана на WBC. Но активът ми не е най-същественото. Моята цел е да стана неоспорим шампион и няма да се спра докато не взема и 4-те титли. Искам да пренапиша историята. Това е моята главна цел в бокса“, завърши „Бронзовия Бомбардировач“.