Световният шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър (40-0, 39 KO) се надява, че победа над Тайсън Фюри ще създаде сериозни предпоставки за обединителен двубой с шампиона на WBA, WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа (21-0, 20 КО).

"Всички вече знаем, че Джошуа няма желание да се бие с мен. Еди Хърн показа ясно това, а дори и призна този факт. Нова организация на срещата ще отнеме известно време, но ние ще продължаваме да си вършим работата. Веднага след като победя Фюри, няма да има никакви въпросителни за това кой е най-добрият боксьор в тежка категория. Ако те продължат да избират други съперници, тогава нека Бог да ги благослови", заяви Уайлдър.

“ Абсолютен факт е, че треньорът на Джошуа Роб Макракън няма да му позволи да се бие с мен, докато не реши, че е готов за това. Чух за това и вярвам, че е така. Смятам, че нашата среща може да се осъществи, но само благодарение на натиска на феновете. На мнение съм, че Джошуа трябва да бъде принуден да приеме тази битка. Феновете имат силата да го направят. В крайна сметка те са тези, които пълнят стадионите", добави американеца.

"Това е само началото. Веднага щом победя Фюри, Джошуа трябва да бъде принуден да се бие с мен. Това не трябва да се превръща в несъстоялата се среща между Ленъкс Люис и Ридик Боу, не искам това. Знам, че съм най-добрия и просто искам да го докажа", завърши Уайлдър.

Джошуа, който провеждаше няколко месеца преговори за двубой с Уайлдър през есента, сега ще се изправи срещу задължителния претендент Александър Поветкин на 22-и септември на стадион "Уембли" в Лондон.

Уайлдър пък в момента провежда преговори за двубой с бившия обединен шампион в тежка категория Тайсън Фюри за края на тази година и в най-скоро време се очаква тази среща да бъде официално обявена.