На 1 декември Дионтей Уайлдър ще се изправи срещу Тайсън Фюри в един от най-интересните боксови двубои през годината. Той е ключов и от гледна точка на това, че при успех на Уайлдър, много вероятно изглежда още през април непобедените Уайлдър и Антъни Джошуа да излязат един срещу друг в обединителен мач за титлите в тежка категория.

Само че от думите на Уайлдър става ясно, че мечтаният сблъсък далеч не е сигурен. Американецът нарече своя британски конкурент за "страхливец" и дори определи реванш с Фюри като по-вероятен.

"Мачът с Ей Джей зависи от тях. Те трябва да спрат да бъдат страхливци. Ние продължаваме извън него", заяви Уайлдър. "Ако стане супер мач (срещу Фюри) и феновете искат да видят реванш, защо не? Защо да не дадем нов шанс на страхотен боец? Може би накрая ще му дам втори шанс преди някой от така наречените най-добри му дадат дори един шанс, защото се притесняват за перфектния си рекорд."

"Да държиш непобеден рекорд не е това, което прави спорта велик. Не искам да губя, но това няма да ме направи или пречупи. Реалността е, че колкото повече губиш, толкова повече възможности получаваш."

Промоутърът на Фюри Франк Уорън също е на мнение, че Джошуа ще избяга от двубой срещу победителя от Уайлдър-Фюри. "Който победи в този мач е №1 в тежка категория в света. Джошуа е във въздушната струя на тези двамата, които се изправиха един срещу друг. Всички знаем с кого ще се бие в следващия си мач (Джошуа) - победителят от Дилиан Уайт и Дерек Чисора."

Фюри: Уайлдър искаше да го ударя, за да отмени мача

Антъни Джошуа с ясно послание към Фюри и Уайлдър