Най-големият ужас за всеки един боксьор е опасността да умре на ринга. А смъртта винаги е в мислите на Дионтей Уайлдър, когато се качи между въжетата. Неговите притеснения обаче не са за здравето на самия него, а за това на съперниците. Защото той смята, че има силата действително да убие противника си със своите удари.

"Когато мозъкът ми се трансформира е страшно, защото това е такава сила, която надделява и ми позволява да чувствам, че мога да убия човек. Хората имат проблем да го казвам, защото мога да го направя. Хората имат проблем, защото притежавам силата да го направя", заяви Уайлдър преди след седмица да се изправи срещу Тайсън Фюри в Лос Анджелис.

"Когато това чувство вземе връх, не знам мощта на собствената си сила. Необяснимо е."

"Започвам да се трансформирам в седмицата на мача, особено в деня на мача. Вече не съм себе си, нищо не е смешно, всичко е сериозно."

"Няма кой да остане на ринга с мен, ако не искам това да се случи. Имам инстинкт на убиец, което е лудост", сподели Уайлдър, чиято единствена победа по точки дойде срещу Бърмейн Стивърн през 2015-а. Във всички останали двубои той е печелил с нокаут.

"Ако си ранен, няма да се измъкнеш. Не ми плащат за допълнително време, така че защо да стоя на ринга? Защо да чакам? Обичам да правя нокаут, тежката дивизия е базирана на силата. Обичам да давам на хората това, което искат да видят, съкрушителен нокаут и го доставям всеки път."