Шампионът на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория Дионтей Уайлдър (39-0, 38 КО) настоява, че потенциалната му среща с Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) трябва да се състои в Америка, ако двамата искат да генерират възможно най-много приходи.

Уайлдър, който ще защитава титлата си срещу Луис Ортис на 3-ти март, също се зарече да нокаутира Джошуа, ако двамата някога стъпят на ринга един срещу друг.

"Той говори за Англия и за някакви проценти и други такива неща. Приятел, 70,000 души може да изглеждат добре за малка страна, но вие не получавате парите, които в САЩ ще получите от 20,000 души. Ще направите много пари в Америка, тя винаги е била дом на мегабитките и това няма да се промени, без значение какво се опитвате да направите", заяви Уайлдър.

"Само да нокаутирам Джошуа и целият този балон около него ще се спука. Така че, хей, избирай битките си разумно, избирай местата мъдро. Където се чувства най-добре, там да бъде, аз ще бъда на мястото и ще го чакам", добави "Бронзовият бомбардировач".

Преди да се стигне дори до преговори за подобна битка, Джошуа ще трябва да победи Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО) в предстоящата им битка на 31-ви март. Британската суперзвезда обаче преди седмица заяви, че не изпитва никаква необходимост да прави срещи в Америка. Това явни никак не се е харесало на Уайлдър и неговият отговор не закъсня.