Възможността Хабиб Нурмагомедов да излезе на боксовия ринг срещу Флойд Мейуедър става все по-голяма. Това сподели един от треньорите на дагестанския боец  Хавиер Мендес.

41-годишният Мейуедър се отказа официално от бокса през миналата година, когато срази в десетия рунд Конър МакГрегър в боксов мач. Американският боец все пак се завърна на ринга, след като нокаутира японския кикбоксьор Теншин Насукава в края на 2018-а година.

Флойд Мейуедър-младши и Теншин Нацукава

източник: Gulliver/Getty Images

По-рано пък и мениджърът на Хабиб – Али Абдулазиз довери, че Мейуедър се е „примолил” този бой да се състои и да се водят преговори. Именно това е довело до изказването на Мендес, който е говорил пред английските медии.

„Бой с Флойд е възможен, много възможен. Няма да бъда изненадан, ако всичко стане факт скоро и да гледаме тази схватка. Не можем да преборим най-големия боксьор за всички времена с прийоми от UFC, тъй като ще нарушим правилата и ще ни дисквалифицират. Вярвайте, че ако има такъв мач, то Хабиб ще излезе и ще се бори до край. Знам, че можем да успеем”, сподели Мендес.

„Знам, че има някакви разговори, но до какво ниво са стигнали – нямам идея”.

През тази седмица пък 30-годишният Хабиб Нурмагомедов също изрази интереса си към боксов мач с Флойд Мейуедър, вярвайки, че има физическото предимство пред отказалия се боксьор.

„Той вече е стар. Знам, че ще ми е много трудно, но ще се боря като млад лъв срещу него. На колко години е? 41 или 42… Той е голямо име в спорта, а ако можем да се изправим срещу него, защо не? Много от хората не знаят, че възрастта в тези спортове е много важна. Те си мислят – „О, това е Флойд, той ще победи” или „Конър е тук и ще победи”. Те не разбират какво изпитваш, когато си вътре. Това ще е невероятен мач от всяко едно ествество – за бъдещето ми, за утвърждаването, за парите, за феновете, за всички”, пък сподели Хабиб Нурмагомедов.