Британецът Хюи Фюри (21-1, 11 КО) ще пътува до България, за да се изправи срещу родната звезда на професионалната боксова сцена Кубрат Пулев (25-1, 13 КО) на 27 октомври в "Арена Армеец" в двубой, който ще определи задължителния претендент за световната титла на IBF, която към момента е притежание на британската суперзвезда Антъни Джошуа (21-0, 20 КО).

Питър Фюри, баща и треньор на Хюи, е на мнение, че неговият син трябва да се представи изключително убедително, ако иска да си тръгне като победител от София.

"Хюи трябва да се подготви много добре, за да постигне победа над Пулев. Той не само трябва да победи, но и да го направи убедително. Хюи трябва да покаже на всички, че е по-добрият боксьор, защото ако срещата е равностойна, победата ще бъде присъдена на Пулев", заяви Пирър Фюри.

"Хюи трябва да бъде по-решителен в ключовите моменти. Той вече е станал по-агресивен и удря с повече злоба. Вече е различен боксьор от онзи, който се би с Джоузеф Паркър", добави бившият треньор на Тайсън Фюри.

"Кубрат Пулев е боксьор от световна класа и ние отиваме в родината му, за да се бием с него. Това обаче не ни тревожи, защото вярвам, че ако си добър боксьор, мястото не би трябвало да има значение. Трябва просто да се възползваме от шансовете си. Победа на чужда територия би била голямо постижение, което би показало огромните качества на Хюи", завърши Питър Фюри.