Най-влиятелният американски промоутър в света на бокса Боб Арум смята, че разделението на приходите 65:35 е повече от справедливо за задаващата се битка между шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 KO) и шампиона на WBO Джоузеф Паркър (24-0, 18 KO).

Мераклии за "баницата" на Джошуа - под път и над път

"Аз съм в този спорт от десетилетия и мога да ви кажа, че това разделение на приходите при такава битка за обединяване на титлите е повече от справедлива. Джошуа има два колана, а Паркър един - така че 65:35 е справедлива оферта. Не мога да разбера защо Еди Хърн не я смята за такава", заяви Арум.

Джоузеф Паркър: Брадичката на Джошуа е слаба, ще го нокаутирам

"Факт е, че това е битка, която просто трябва да се случи. Светът е отчаян в желанието си да види обединяване на титлите в тежка категория. Това е първата стъпка към това. Това ще бъде масивна, огромна битка. Просто се надявам, че Еди (Хърн) и Дейвид (Хигинс) могат да стигнат до споразумение, защото тази битка трябва да се случи за доброто на бокса", добави той.

Джошуа: Ще сваля Уайлдър с един удар, ще просна и Паркър

Всеизвестна тайна е, че бившият шампион на WBO в тежка категория Лукас Браун е готов да се изправи срещу Паркър, ако битката му с Джошуа пропадне.