Бившият шампион на Световния боксов съвет (WBC) в полутежка категория Тони Белю смята, че за Антъни Джошуа ще е катастрофа да се изправи срещу Дионтей Уайлдър след мача срещу Джоузеф Паркър. „Антъни Джошуа предефинира бокса. Той постави отново нашия спорт на картата като един от най-големите в света. Сега хората могат да кажат, че целувам неговия ***, но това е факт. Без Антъни Джошуа британският бокс не би бил там, където е. Всеки, който мисли различно е глупак“, коментира Белю.

„Мачът срещу Джоузеф Паркър е с непредизвестен край, но е невъзможно хората да не гледат към бъдещето и към това, което следва. Всички очи са вперени в мега сблъсъка с Дионтей Уайлдър“, добави той.

„Уайлдър ясно казва, че е световен шампион сам по себе си. Именно заради това взе решение и да не присъства на боя в Кардиф.“

„Невероятно е, че шампионът в тежка категория на WBC е изключително популярен и се говори само за него, но все още никой не знае кой е Уайлдър в действителност. Това е лошо управленско решение. Той е първият наистина разпознаваем боксьор в тежка категория в САЩ от времето на Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд, но никой не го познава. Това е престъпление. Не е за него, защото той произвежда нокаутите. Светът заслужава да знае кой е той. Той е добър боец, макар и различен от обикновените боксьори. Той прави това, което казва името му. Той е див. Мощен е и неортодоксален боксьор, но това е в негова полза. Хората мисля, че технически той не прави нещата по правилния начин, но той е толкова добър и впечатляващ. Не се заблуждавайте. Уайлдър е способен да нокаутира всеки един съперник в тежка категория само с едно движение. Всеки иска да види Уайлдър срещу Джошуа, но също така разбирам, че и двамата трябва да увеличат своя потенциал. За да се случи този бой, и двете страни трябва да направят известни компромиси. Начинът, по който Уайлдър говори и нокаутите, които произвежда обещават огромен мач. Истината обаче е, че за да се осъществи този мач трябва да направи най-малко два милиона PPV, за да бъде купен в САЩ. За съжаление истината е, че няма как да достигне до 750k PPV в САЩ и това ше е бедствие“, продължи бившият световен шампион.

Джошуа срещу Паркър: 15 експертни мнения

„Мисля, че и двамата искат да се изправят един срещу друг. Те не се плашат и искат коланите. В крайна сметка те искат да получат нужното възнаграждение, че се изправят един срещу друг и са прави да го искат. Би било страхотно шоу двамата да се изправят един срещу друг в Ню Йорк или Лас Вегас. Американската общественост трябва да види мач между Джошуа и Уайлдър“, завърши Тони Белю.

На кантара: Джошуа с почти 3 кг. по-тежък

Боксовата галавечер започва от 22:30 часа българско време, но засега няма официална информация кога Джошуа и Паркър ще излязат на ринга, но това няма да се случи по-късно от 00:30 часа, а може би и дори по-рано.

Срещата ще бъде предавана директно по DIEMA SPORT, както и на интернет платформите PLAY.GONG.BG и PLAY.DIEMAXTRA.BG от 22:30 часа българско време.