Британският боксьор Тони Белю обяви края на своята професионална кариера само минути след поражението си от Александър Усик в полутежка категория. 35-годишният британец регистрира своята 3-а загуба, след като беше зверски нокаутиран в 8-ия рунд на централния мач от боксовата галавечер в Манчестър.

Белю стартира страхотно в двубоя и имаше подчертано предимство в първите рундове, но впоследствие Усик доказа защо е считан за един от най-големите бойци на нашето съвремие.

„Опитах да дам най-доброто. Дадох всичко от себе си. Ръкопляскайте за Усик, аплодирайте го, защото той е изключителен боксьор, невероятен шампион. Загубих от един от най-добрите в нашата категория. Победи ме честно, нямам оправдания”, каза Белю на ринга след мача, в който бяха заложени поясите във версиите WBA (Super), WBC, IBF, WBO, а също и титлата на списание "Дъ Ринг".

„Той е страхотен шампион. Най-големият, най-великият боксьор, срещу когото съм стъпвал на ринга. Желая му величие!”

„Опитах се да го нараня. Мислех, че ще мога. Не знам дори в кой рунд приключихме. Осмия? Имаше толкова много време. Дори не знам с какъв удар ме намери. Той е брилянтен боксьор. Трудно е да го приковеш. Изключителен – олимпийски шампион, печелил е всичко. Той просто е по-добър от мен. Понякога излизаш срещу велики боксьори, губиш и трябва да го приемеш. За мен Усик е най-добрият във всички категории. Той е най-добрият, с който съм се бил. Труден е за улавяне, силен е. Нямам спомен какво стана в този 8-и рунд.”

„Само уважение за него. Който го срещне, ще има много неприятности. Той ще победи най-добрите. Не го освирквайте! Усик ме победи. Той е велик, велик боксьор.”

„Да, това е най-големият мач в кариерата ми. Този човек (говори за промоутъра Еди Хърн – б.р.) беше огромна част от всичко. Той остана до мен, вярваше в мен. Благодаря на Еди, че беше до мен през цялото време. Имахме падения, имахме и възходи.”

„Опитах се да бъда най-добрият. Аз съм боксьор от световна класа, но това е разликата между световната класа и елитното ниво. Дадох всичко, което можах, но не се получи. Това ли е краят за мен? Да, определено е краят”, завърши Белю.