Световният шампион по бокс в тежка категория Антнъни Джошуа циментира статута си на спорта икона в родината си, след като привлече 78,000 фена да го гледат как се бие с един незавършен задължителен претендент за колана му на IBF. Където и да отиде Ей Джей, хората го следват – миналият месец той бе в уелската столица Кардиф, където свали Карлос Такам в десетия рунда на битката им.

След стана шампион в тежка категория през април 2016-та година, Джошуа се би на четири различни места във Великобритания - в Лондон О2 Арена (16 000 фена), Манчестър Арена (21 000 фена), националния стадион Уембли (90 000 фена) и стадион "Милениум" в Кардиф (78 000 фена) - и напълни всеки един от тях.

Неговият професионален рекорд от 20-0 (всички с нокаут) му донесоха коланите на WBA, IBO и IBF и целите му не спират до тук. През 2018-та година британеца иска да вземе и титлите на Джоузеф Паркър (WBO) и Дионтей Уайлдър (WBC).

В момента текат преговори с екипа на Паркър, който се надява да получи най-малко 40% от приходите при евентуална среща.

Бившият шампион на WBC в полутежка категория и настоящ претендент в тежка категория Тони Белю смята, че Паркър (24-0, 18 KO), независимо от своя непобеден рекорд и световна титла, по никакъв начин няма право да получи исканите 40%.

"Паркър просто си мечтае, ако мисли, че може да вземе 40% от битка с Антъни Джошуа на "Уембли". Това е абсурдно. Битка с Джошуа е може би пет пъти повече от това, което Паркър някога е печелил. Най-добрата битка в неговото резюме е срещу Карлос Такам и това беше близка битка. Джошуа спечели всеки един рунд срещу Такам в Кардиф. Екипът на Паркър искат да се нахранят обилно с титлата на WBO, но те трябва да бъдат много, много внимателни в исканията си", заяви Белю.

"Има няколко боксьора в тежка категория, които могат да победят Паркър. Аз съм един от тях. Ако бях на мястото на Паркър, дори нямаше да мисля върху варианта да отида в Русия, за да се бия с Александър Поветкин, той ще загуби тази среща. Тогава ще го е яд, че е пропуснал възможността си да се бие с Джошуа", добави Белю.