Бившият обединен шампион в тежка категория Тайсън Фюри (26-0) продължава със словесните атаки по адрес на настоящия шампион в дивизията Антъни Джошуа. Този път Фюри твърди, че Ей Джей и неговият екип са най-страхливите и нищожни хора на планетата, тъй като никога няма да потърсят двубой с него.

"Мисля, че сега е времето да кажа, че нито екипът на Джошуа, нито неговия промоутър Еди Хърн, някога ще поискат да се бият с мен. Никога. Те казаха, че ако не се срещнат с Уайлдър, ще се срещнат с Уайт в следващата си среща. Никога не споменават името на линейния шампион Тайсън Фюри. Те са най-страхливите и нищожни хора на планетата", заяви Фюри.

"По-нормално за тях е да се бият с 39-годишен боксьор, който е наполовина по-нисък от всеки в тежка категория. Аз обаче не харесвам подобни изпълнения и ще се изправя срещу най-добрия в дивизията - Дионтей Уайлдър, а Джошуа дори не е близо до него", добави британецът.

В последствие Фюри опита да убеди и всички останали, че Джошуа умишлено избягва среща с него.

"Той е бавен, понякога е дори тромав. Да, има страхотна мощ, но всеки в тази дивизия я има. Едно нещо е пределно ясно - той иска да ме избегне на всяка цена. В интерес на истината, ако бях на негово място, аз също щях да отбягвам битка със себе си. Ако го хвана обаче, ще млатя голямата му тиква до посиняване. Никога не съм виждал по-голям нещастник в живота си", завърши Фюри.

Преди обаче дори да стигне до преговори за двубой с Джошуа, Тайсън Фюри ще трябва да победи шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО), когато двамата се изправят един срещу друг на 1-ви декември в САЩ.