Първият мач на българската звезда на професионалния ринг Кубрат Пулев след 5-месечна пауза наближава с пълна сила. В събота срещу неделя той ще се изправи срещу румънеца Богдан Дину и вече настана време на заканите между двамата на пресконференцията преди сблъсъка. 

Кобрата обяви, че е напълно подготвен да се срещне с опонента си, когото вече е побеждавал на аматьорския ринг. Той иска да го нокаутира и вече е говорил с промоутърите си кого да му осигурят като следващ съперник, защото има стари сметки за уреждане. 

"Дину е силен, тежък съперник. През 2007 г. се бих с него на световно първенство в родината му. Победих го, но не беше лесно. Беше тежък мач. Той е техничен боец, който не се свени да удря. Става твърде емоционален на ринга."

"Обича да стои изправен, което означава, че не се кълчи наляво-надясно по време на боя. Трябва да се справя с множеството тежки удари, с които ще ме засипе. Задължително е да съм концентриран във всеки един момент от мача и да го нокаутирам."

"Наистина горещо желая да го нокаутирам! Това е нещото, за което мисля, това е нещото, за което мечтая. Искам реферът да ми вдигне високо горе ръката, а аз да го гледам как лежи на пода и да съм победител", сподели Кобрата, след което разкри и кой е следващият съперник, когото би искал да срещне. 

Мнозина го свързват с мачове или с Тайсън Фюри, или с Антъни Джошуа. Колкото и близо до изглеждат подобни схватки, Кубрат първо иска да уреди стари сметки с колумбиеца Оскар Ривас, който го победи на Олимпийските игри през 2008 г. в Пекин.

"След мача с Дину, искам да се бия с Оскар Ривас. С него се срещнахме на Игрите в Пекин и той ме победи по точки. Това все още ме измъчва! Горещо желая мач с него и съм казал на промоутърите си от "Топ Ранк" да ми го осигурят. Следя го, видях какво направи в последния си мач, но е настъпило времето да си плати за това, което ми причини на Игрите."

"Първо обаче трябва да се справя с Дину, да ми се махне от главата и да продължаваме напред", заяви Кобрата на пресконференцията преди мача.