След седмици на взаимни обвинения и словесни престрелки изглежда, че все пак споразумение между звездата Антъни Джошуа и шампиона в тежка категория на WBO Джоузеф Паркър (24-0, 18 нокаута) може би ще има. Според Еди Хърн, който промотира шампиона на IBF, IBO и WBA Джошуа (20-0, 20 нокаута), сделката за битка за обединяване на титлите в дивизията е "много близо".

Хърн изрази готовност "да плати повече", за да стане срещата възможна, с вероятна дата през първото тримесечие на 2018-а година. Двете страни бяха в застой през миналата седмица, при финансово разделение 65/35 в полза на Джошуа.

Има дата за Джошуа-Паркър?

Сега Хърн заяви, че неговата страна е готова да даде повече пари, за да може тази среща да се случи.

"Много сме близо до финализиране на сделката. Сега сме на етап, в който трябва да направим компромис по определени точки, по които наистина не искаме, но в крайна сметка ще се наложи, защото всички момчета, които желаят да се бият с Антъни Джошуа, искат да бъдат надплатени. Той е "златният билет" за тях. Той е като златният билет на "Уили Уонка", който всички искат и за съжаление това означава, че понякога трябва да направим неправилната сделка. В края на краищата ще трябва да платим на Паркър повече, отколкото той заслужава", заяви Хърн.

Антъни Джошуа показа завидни танцувални умения

Двете страни разглеждат потенциалните места за провеждането на тази среща, като стадион "Милениум" в Кардиф е с едни гърди напред на този етап. Хърн обаче предупреждава, че споразумение трябва да се постигне преди края на годината.

"Първоначалният план беше битката да се проведе в "О2 Арена" в Лондон през март. Срещу Паркър в битка за обединение това няма да се случи. Стадион "Милениум" е опция. С промоутъра на Паркър гледаме различни места, някои доста странни и забавни, други по-реалистични, но както вече казах, наистина до края на 2017-а година трябва да финализираме тази сделка", завърши Хърн.