Бившият шампион в тежка категория Тайсън Фюри (26-0, 19 КО) направи триумфално, но не особено впечатляващо завръщане късно в неделя вечер с победата си над албанеца Сефер Сефери (23-2, 21 KO) в Манчестър, Англия.

Британецът спря своя опонент след четири мудни и безинтересни рунда.

Фюри, който не беше излизал на ринга от почти две години и половина, не пласира много тежки удари, но Сeфери отказа да започне петия рунд, което принуди съдията да прекрати срещата и да даде победа за британеца с технически нокаут в четвъртия рунд.

По този начин 206-сантиметровият Тайсън Фюри подобри професионалния си рекорд до 26-0 и отбеляза своя 19-ти нокаут.

Британският боксьор имаше 16-сантиметрово предимство във височината и тежеше с 30 килограма повече от своя опонент.

Тайсън Фюри прекара по-голямата част от първия рунд, правейки се на клоун и не нанесе нито един болезнен удар през тези три минути. Към края на втория рунд британецът изглеждаше разсеян от свада, която се разигра само на няколко метра от ринга, което показа всъщност колко е заинтересован от собствената си среща.

В средата на втория рунд реферът Фил Едуардс дори предупреди Фюри да престане да се прави на клоун, а минута по-късно последва ново предупреждение за нанасяне на нечисти удари в тила.

"Циганският крал" започна да пласира по-качествени удари едва в средата на третата част, когато Сефери опитваше единствено от това да се пази и не си помисляше за атака.

Албанецът така и не бе разтърсен от сериозен удар през цялото време, но въпреки това отказа да се върне на ринга за петия рунд.

Преди да бъде спрян от Фюри, Сефери имаше загуба само от Мануел Чар (31-4, 17 KO), който го победи през септември 2016-та година след единодушно съдийско решение.

29-годишният Тайсън Фюри се боксира за първи път, откакто шокира света с победата си над Владимир Кличко, спечелвайки титлите на IBF, IBO, WBA и WBO през ноември 2015-та година. 

4 снимки

Интересна закачка за феновете, която обобщава срещата в няколко емотикона: 

Фюри се зарече: До края на годината ще имам световна титла

Бой сред публиката беляза мача Фюри - Сефери

Пол Гаскойн на линия за завръщането на Тайсън Фюри

Фюри към скептиците минути преди мача си: Направих го!