Звездата на ММА Хабиб Нурмагомедов заяви, че няма намерение да отиде на изслушването на атлетическата комисия в Невада, която ще заседава, за да разгледа скандала, който се разрази между руснака и Конър МакГрегър.

Нурмагомедов очаква да бъде наказан и глобен.

Атлетическата комисия на щата Невада ще се събере в Лас Вегас на 10 декември, за да прецени какви наказания ще наложи на Хабиб Нурмагомедов и Конър МакГрегър.

„Комисията на Невада се свика заради случилото се след мача с МакГрегър. На 10 декември те отново ще се срещнат и ще ми се обадят, но аз няма да отида, защото не съм виновен“, коментира Хабиб в интервю за „beIN Sports“.

„Аз защитих семейството си и моята религия. Ако искат да ме накажат, могат да вземат всичките ми спечелени пари и да ми дадат 10-годишна забрана да се състезавам“, добави руснакът.

„Нека накажат инициатора. Само по този начин може да се спазят правилата. След битката му показан на МакГрегър, че това, което направи преди боя, няма да бъде ненаказано“, продължи той.

Нурмагомедов, който спечели боя по изключително категоричен начин в четвъртия рунд твърди, че неговите скандални действия са били в отговор на заплахите на МакГрегър и начинът, по който ирландецът нападна неговия отбор в автобуса.

На Нурмагомедов бе платено 50% от хонорара от 2 милиона долара, след като първоначалната такса бе удържана.

МакГрегър получи веднага 3 милиона долара, защото властите не го обвниха за скандала, който избухна след края на мача.

Комисията, която ще заседава на 10 декември ще вземе окончателно решение какви наказания да наложи на Нурмагомедов и МакГрегър.

Още по темата:

Задава се нов страхотен мач на Хабиб Нурмагомедов

Нурмагомедов и Макгрегър може да изхвърчат доживот

Временно отстраниха Макгрегър и Хабиб