Едно от най-очакваните боксови зрелища наближава. Остават броени часове до сблъсъка между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри. Срещата е в събота срещу неделя и по-скоро в неделя рано сутринта българско време в „Стейпъл Сентър“ в САЩ. 

Каквото и да се каже за този двубой ще е малко, тъй като и двамата са доказани имена в боксовите среди, а очакванията на феновете са големи и се очаква срещата да стане едно доста голямо боксово зрелище.

Двамата се захапаха вербално в дните преди срещата, но целта е ясна - да бъде пречупен опонентът преди самата боксова битка.

Нека започнем малко отдалеч, след като още пред 2016 година през януари Фюри, който стана световен шампион след успех над Владимир Кличко, се появи в САЩ на мач на Уайлдър, а заявката му беше повече от ясна, да се бие с Уайлдър. Срещата беше почти уредена, но Фюри изпадна в депресия, провали на два пъти реванша с Кличко, започна да взима и наркотици, дори се смяташе, че ще се откаже от бокса. Но, ето че нещата се променят. Фюри е без поражение в кариерата си до този момент, но същото се отнася и за Уайлдър.

Двамата се вкопчват в този мач и от друга гледна точка, освен солидните хонорари, те могат да угодят и на егото си. При успех на Уайлдър, той ще задоволи самолюбието си, а също така и ще бъде гледан с други очи от британската публика, която очаква двубой на любимеца си Антъни Джошуа срещу американеца.

При успех на Фюри, освен финансовата страна, то ще се стигне и до нещо различно за него, той отново ще е на върха, а самочувствието му със сигурност ще бъде на високо ниво.

33-годишният Уайлдър има 40 победи на професионалния ринг, поясът в WBC e негов от януари 2015 година, като има 7 защити на титлата. През март Уайлдър се справи с непобедения до онзи момент мексиканец Луис Ортис в 10-ия рунд. Пикът в кариерата на Фюри е победата над Владимир Кличко през ноември 2015 година, когато спечели поясите на IBF, IBO, WBO и WBA.

Фюри не отстъпва на Уайлдър по ръст, а също сериозен плюс за него е интересният му стил на боксиране. Той е доста добър в техническо отношение боксьор, но не е ясно в каква форма е, след като свали 70 килограма, за да влезе във форма.

Плюсовете на Уайлдър са добрата му скорост и здравата му челюст.

Зрелището със сигурност е е гарантирано, а специално за Букмейкър Рейтинги един от най-известните и успешни боксьори в тежка категория Николай Валуев направи своята ВИДЕО прогноза.