Един от най-опитните бойни атлети на България, Камен Георгиев записа поредното си участие в бойната галавечер SFC 8: The Matrix. Там той се изправи срещу опитния Дан Едуардс, но загуби с технически нокаут след удар с крак и реферска намеса.

Камен, който има десетки битки зад гърба си по ММА, както и много други по спортове като джудо, санда, бойно самбо и др. не бе съгласен от реферското решение, като го смята за прекалено преждевременно и го оспори веднага след прекратяването на двубоя.

"Явно трябва да започна с това, че нищо ми няма. Даже се посмях на изказване, запечатано от камерите, на "специалист"- треньор без нито един мач. Имам треньорски щаб с най-квалифицираните и доказаните хора в България и само тяхното мнение и моята воля са важни! Искам да благодаря и на всички, които въпреки късният час останаха до последно да ме подкрепят," сподели ден след битката Камен за MMA.BG

Англичанинът Дан Едуардс е един от опитните чужди бойци, които са идвали у нас. Той има над 30 професионални двубоя и се е състезавал по целия свят, включително и в Bellator. 31-годишният боен атлет е наистина сериозна заплаха, но не и такава, срещу която Камен да не се е изправял и преди.

"Противникът ми Дан Едуардс не е случаен боец, а също така е свестен и приветлив човек. Може би много хора го подценяват защото се е състезавал в категории до 77кг и 84кг , където е свалял много килограми, но също така е бил претендент за титли в категория до 93 кг."

"Изключително опасен е в партер, а аз поради контузия по време на подготовката си не исках да пренасям боя на земята. Планът се промени и реших да го задържа повече в кикбоксова дистанция, въпреки че той се чувства комфортно и там. С високият си ръст в досегашните си срещи търси ритници и прави удари от дистанция. Нищо неочаквано", заяви Георгиев.

Камен и Дан участваха в главната битка на вечерта. която приключи след като състезаващия се от ОАЕ англичанин пласира много чист удар с крак в главата на Камен, който падна на земята, а от там бе засипан с граунд енд паунд. Това принуди рефера да реагира бързо и да прекрати двубоя.жТова обаче не се понрави на Камен, който на момента оспори решението.

"Естествено, че имаше кратко замайване, веднага се обърнах защо виждах действията на връхлитащият противник. Ударът беше силен, но в никакъв случай с нокаутираща сила! Първата ми мисъл, докато бях на земята беше: "Сега вече ме нервира, лошо ти се пише!" и точно затова бях изненадан от съдийското решение. Наистина ситуацията изглеждаше опасно, но това е и работата на рефера - да прецени!"

"Първо това е ММА, а не безконтактен спорт. Второ това е професионална среща, където атлетите имат достатъчно опит и тренировки зад гърба си и знаят рисковете от професионални мачове. Подобна ситуация имах преди 5 години на Twins MMA 4 , едно кроше попадна в тила ми и докато бях на земята се надавах съдията да не спре срещата, това беше единствената ми мисъл."

"Впоследствие отказах противника си още в началото на втори рунд. Че не съм съгласен и защо с решението - го казах още в клетката и не съм си променил мнението," категоричен е Камен.

Явно ударът не е бил толкова тежък, тъй като Камен още от следващия ден е на тренировки в залата, където помага на за подготовката на състезателите от "Боен клуб България".

"Няма ми нищо - нито умора, драскотини, комоцио или болки от удара, единствено съм ядосан. "Боен клуб България" е голям отбор и състезателите там участват в различни бойни дисциплини, така че съм ангажиран в подготовката им, няма минута за отпускане."

"В личен план - имам да оправям една стара контузия, която се възобнови и временно ще прехвърля натоварването в здравите крайници. Но в кратки срокове отново ще се бия", заяви Георгиев.