Бившият световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри сключи мултимилионно споразумение с американската телевизионна компания ESPN, която поставя под съмнение евентуалния реванш на британеца с Дионтей Уайлдър. Новата сделка означава, че следващите битки на ринга на Фюри ще бъдат излъчени пряко по BT Sport в Обединеното Кралство и ESPN в САЩ, докато той ще бъде промотиран от Боб Аръм и Франк Уорън.

,,Доволен съм, че Франк и Queensberry Promotions се съюзиха с Top Rank, за да промотират мачовете ми в САЩ“, заяви Фюри в свое изявление. Споразумението също така означава, че очаквания реванш срещу световния шампион в тежка категория на WBC Дионтей Уайлдър, с когото Фюри направи равенство в Лос Анджелис през декември, е сега под въпрос, тъй като американецът провежда своите срещи на ринга по Showtime.

,,Партнирайки си с ESPN и Top Rank в САЩ, осигуряваме на Тайсън възможността да се бие на най-големите сцени от двете страни на Атлантика и да се превърне в истинска глобална звезда“, сподели Франк Уорън. ,,Той е талант в тежка категория, който е в пика на кариерата си“, добави Боб Аръм. В изявлението се добавя, че датата за следващия двубой на Фюри ще бъде официално обявена в скоро време.