Пропадна мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа на „Уембли”. Българският боксьор е бил в напреднали преговори с британеца, преди Ей Джей да претърпи поражение от Анди Руис- младши. Това разказа Кобрата в специално интервю за NOVA от Съединените щати.

Щабът на Пулев е бил в контакт с мениджъра на Джошуа Еди Хърн, като разговорите са били в напреднал етап.

„Планирахме октомври месец да играя с Джошуа и вече се уточняваха детайлите”, заяви Кубрат Пулев.

Кобрата категорично отхвърли версиите, че изходът от двубоя между Джошуа и Руис е бил манипулиран.

„Това е несъстоятелно и който го говори наистина не е запознат бокса като цяло. Няма как подобен тип мач да бъде нагласен, защото това е мач за световна титла, който се играе за много милиони. Няма да кой да изхаби още повече милиони. Изобщо не са стойностни подобен тип изказвания”, коментира Кубрат Пулев и продължи:

„Това са пълни глупости, пълни глупости. Да ми вярват хората на мен. Изобщо да не ги мислят, просто той си загуби, подцени противника. Момчето беше надъхано, вярваше в победата и я постигна.”

Ако очакваният реванш между Руис и Джошуа се състои, Пулев ще трябва да почака за сблъсък с някой от двамата. При подобен сценарий обаче е възможно IBF да оваканти своята световна титла и Кобрата да се изправи срещу друг съперник. Вероятно двубоят ще бъде след септември в Лас Вегас, но със сигурност опонент няма да е Фюри.

„Той Тайсън Фюри не е толкова напред в ранглистата на IBF, друг е човекът, който евентуално може да се изправя срещу него. Агит Кабайел се казва. От Германия, от турски произход. Ще видим, ще видим как ще се наредят нещата”, заяви българският боксьор.  

Кубрат Пулев е уверен, че на следващото заседание на Атлетическата комисия на 22 юли, лицензът му за Калифорния ще бъде възстановен, с което ще се сложи край на сагата „Джени Суши”.

„Санкцията, която наложиха срещу мен смятам, че е беше прекалено голяма за нещо подобно, но така са го решили. Няма проблем”, сподели Кобрата.