Британският промоутър Франк Уорън, който представлява интересите на бившия шампион в тежка категория Тайсън Фюри (26-0, 19 КО), заяви, че неговият клиент трябва да свали още доста килограми, преди следващата си среща на 18-ти август, като част от боксовата галавечер на Карл Фрамптън в Белфаст, Северна Ирландия.

Фюри се завърна на ринга през изминалия уикенд в Манчестър (Англия) и записа победа чрез технически нокаут в четвъртия рунд над албанеца Сефер Сефери. Това беше първа среща на британеца от ноември 2015-а година, когато пътува до Германия, за да шокира света, побеждавайки тогавашния властелин в тежка категория Владимир Кличко чрез съдийско решение, спечелвайки титлите на IBF, IBO, WBA и WBO.

В последствие Фюри загуби всичките си титли, защото отказа да ги защитава, тъй като изпадна в депресия и посегна към алкохола и наркотиците, което пък доведе до масивно покачване на телесната му маса. Преди срещата със Сефери, Фюри се наложи да свали умопомрачителните 45 килограма.

Но въпреки това той все пак излезе с рекордните за него 121 килограма за двубоя през изминалия уикенд. Преди това Фюри бе най-тежък в срещата с Кличко - 112 килограма.

"Тайсън трябва да свали още доста килограми, преди да излезе на ринга на 18-ти август, като част от бойната карта на Карл Фрамптън. Също така той е наясно, че там ще го очаква по-сериозен съперник", заяви Уорън.

Шоу в Манчестър и Тайсън Фюри се завърна с победа

източник: Gulliver/GettyImages

"Ние със сигурност не искаме да заблуждаваме някой, че Сефери е нещо повече от някого, който да му помогне при неговото завръщане. Но свалянето на толкова много килограми за по-малко от три месеца е изтощително и трябваше да започнем с по-скромен опонент. Тайсън ще може да се бие за своите колани, които сега са в ръцете на Антъни Джошуа, поне следващото лято. Той се нуждае от повече време и повече срещи", завърши промоутъра.

Фюри обаче се наслаждаваше на представянето си на ринга: "Много се наслаждавах на себе си, хареса ми отново да съм във великото време, под големите светлини, пред голяма тълпа и под големия връх. Това беше един цирк, докато той не се откри в четвъртия рунд и завърши този рунд с мощен ъперкът, който принуди Сефери да остане на стола и да не иска да продължи срещата. В интерес на истината можех да завърша Сефери още в първите десет секунди, но го щадих до петия рунд, тъй като това беше рундът, в който преди това казах, че ще го спра".