Промоутърът на боксовата звезда в тежка категория Антъни Джошуа заяви, че Джарел Милър е бил единственият възможен противник пред шампиона на WBA, WBO, IBF и IBO предвид така стеклите се обстоятелства. Един Хърн намекна, че Ей Джей е предпочитал двубой с някого измежду Дионтей Уайлдър, Тайсън Фюри и Дилиан Уайт, но тези възможности са се провалили.

Официално: Джошуа с дебютен мач в САЩ

Вече има официална дата – 1 юни – за срещата между 29-годишния Джошуа (22-0, 21 нокаута) и Милър (23-0-1, 20 нокаута). Преговорите с Дилиан Уайт, който също е клиент на Един Хърн, завършиха с неуспех, а Уайлдър и Фюри ще трябва да направят реванш помежду си след равенството от началото на декември.

Разбира се, пред Джошуа опциите не се изчерпваха с тези четири имена, като сред потенциалните противници попадаха Луис Ортис, Кубрат Пулев, Адам Ковнацки и Джо Джойс. Хърн призна, че при тези условия му се сторило добра идея да изправи своя фаворит срещу непобеждавания все още Милър.

„Милър е непобеден и идва от Ню Йорк (където ще се проведе мачът – б.р.)”, заяви промоутърът пред „Скай Спортс”. „Обществеността изискваше мач срещу Уайлдър или Фюри, но те двамата трябва да правят реванш по нареждане на WBC. Това ни остави без други опции – на дневен ред бяха Дилиан Уайт и „Голямото бебе” Милър. Не бяхме в състояние да изберем мач срещу Уайт (който вече веднъж беше победен от Ей Джей – б.р.). Беше време за промяна”, добави Хърн.

За първи път в кариерата си Джошуа ще се бие извън пределите на Великобритания.

„Това е грандиозен миг по пътя на Джошуа, който ще разшири кръгозора си и ще стане международна звезда”, заяви Хърн.